ReisverhalenVietnam

Vrijwilligerswerk in Hanoi

Op 28 januari zijn wij van Bali (Indonesië) naar Hanoi (Vietnam) gevlogen. De laatste week op Bali hebben wij via Workaway super leuk vrijwilligerswerk gevonden, waarmee we direct gestart zijn bij aankomst in Hanoi.

Na 3 maanden reizen keken wij er allebei naar uit om weer eens onze handen uit de mouwen te steken. Het fijne aan het doen van vrijwilligerswerk tijdens reizen is dat je in de meeste gevallen onderdak krijgt aangeboden en meestal een paar maaltijden per dag vergoed krijgt. Dit was bij Circletime Studio ook het geval. Iedere dag konden wij hier in het appartement van de eigenaar verblijven en werd er op de dagen dat we werkten ontbijt en avondeten voor ons gekookt. Wat een luxe!

In Tay Ho, de buurt waar wij in Hanoi verblijven, zul je veel Westerlingen zien. Het beroep ‘English Teacher’ is hier dan ook misschien wel het meest voorkomend. Het vrijwilligerswerk wat wij deden bestond uit Engelse workshops geven aan kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Wat Circletime Studio anders wil doen dan de rest, is om de lessen vooral op speelse en creatieve wijze toe te passen. Het leuke hieraan vonden wij dat zelf alle vrijheid kregen om de workshops voor te bereiden en in te delen. Maar dit was ook wel meteen een nadeel, omdat we wel heel erg in het diepe werden gegooid en meteen de eerste workshop zelf moesten geven zonder enige begeleiding, wat zonder enige relevante werkervaring toch wel redelijk apart is…

Ondanks dat het voor ons soms lastig was om alle kinderen aandachtig mee te laten doen, waren het twee super leuke en leerzame weken, waarin wij een hele nieuwe ervaring rijker zijn en heel veel lieve en leergierige kinderen hebben ontmoet. Waar wij heel erg om hebben moeten lachen, is het feit dat ouders hun kinderen vaak een-voor-westerlingen-makkelijke bijnaam geven. Zo hadden we bijvoorbeeld Starfish, Porcupine, Superman en Spiderman in onze klasjes. Als we een voorstel ronde deden keken wij elkaar aan en moesten we met moeite onze lach inhouden.

Deze komende twee weken mogen wij nog steeds slapen in het appartement van de eigenaar, maar de Studio is op dit moment gesloten doordat heel Vietnam 2 weken Tet viert, dit is het Vietnamees Nieuwjaar. Wij zullen de komende twee weken gebruiken om het Noorden van Vietnam te ontdekken, vanavond vertrekken we naar Sa Pa en volgende week naar Ha Long Bay!

Ben je zelf op reis, en denk je ook aan vrijwilligerswerk? Wij kunnen dit onwijs aanraden omdat het je heel veel voldoening geeft, je leert jezelf beter kennen en last but not least bespaar je ook nog eens heel wat centen. 🙂 Struin eens rond op Workaway, alleen in Hanoi heb je al tientallen opties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *