FoodIndonesië

5x food in Canggu, Bali

Ben je binnenkort op Bali te vinden? Ga dan vooral naar de relaxte plaats Canggu. De vibe is hier onwijs chill en relax en je hebt er echt heel veel leuke eettentjes. Voor healthy hotspots zit je hier wel goed!

Wij zijn een maand in Canggu geweest, dus kunnen je zeker een paar goede eettips geven!
Hier komen ze:

1 • Crate Cafe

Adres: Jl. Pantai Batu Bolong No.64, Canggu
Openingstijden: Elke dag, 06.00 – 17.00
Instagram: @cratecafe

Om maar meteen met de deur in huis te vallen.. Crate Cafe. Echt, ben je in Canggu, ga hier alsjeblieft ontbijten of lunchen! Of gewoon allebei. Crate Cafe heeft hele toegankelijke prijzen, en het eten wordt opgemaakt alsof je je in een sterren-restaurant bevindt. Wij waren hier vaak voor ontbijt of lunch te vinden en was zeker weten onze favoriet.

2 • Milu by Nook

Adres: Jl. Pantai Berawa No. 90 XO, Canggu
Openingstijden: Elke dag, 08.00 – 23.00
Instagram: @milubynook

Voor een super gezond ontbijt met een prachtig uitzicht ga je naar Milu by Nook. Het terras grenst aan de rijstvelden en ze hebben echt overheerlijke smoothiebowls! Vooral de locatie is echt te gek. Dit restaurant is een nieuwe hotspot in Canggu. Niet alleen geopend voor ontbijt en lunch, maar ook voor de lekkerste diners kun je hier terecht. Liever een vega maaltijd of zelfs vegan? Het kan allemaal bij Milu by Nook.

 

3 • Ruko Cafe

Adres: Jl. Raya Pantai Berawa No.99, Canggu
Openingstijden: Elke dag, 07.30 – 16.00
Instagram: @rukocafe

Ruko Café ligt op slechts een paar minuten lopen van Berawa Beach. Ook hier kun jeterecht voor je ontbijt en lunch. Van hamburgers – kies tussen de Donald Trump of Barack Obama – tot Green Bowls. Wij hebben hier een paar keer geluncht en elke keer was het een succes!

 

4 • Hungry Bird

Adres: Jl. Raya Semat no. 86, Canggu
Openingstijden: maandag t/m zaterdag, 08.00 – 17.00
Instagram: @hungrybirdcoffee

Dit is absoluut dé plek waar je naar toe moet gaan als je een goede kop koffie wilt. Ze hebben naast het café een eigen koffiebranderij, waar ze elke dag verse koffie branden. Het eten is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je portemonnee! Zo betaal je voor een heerlijke avocado salade met gepaneerde kip omgerekend €2,- (32.000 rupiah) en een goede kop cappuccino voor €1,50 (25.000 rupiah).

 

5 • Warung Kicen

Adres: Gang Jalak No.16B, Canggu
Openingstijden: maandag t/m zaterdag, 13.00 – 22.00

Dit is misschien niet de eerste plek die je opvalt in Canggu, maar zeker weten een bezoekje waard. Het personeel is hier zo vriendelijk en de eigenaar vertelde ons dat hij nu 3 maanden open is. Wij zijn hier van onze 30 dagen Bali misschien wel 15 keer geweest, omdat het zó goedkoop is maar ook zó lekker! Voor een simpele maar hele goede Nasi Goreng betaal je €1,- (17.000 rupiah) en voor de allerlekkerste Gado Gado van Bali ben je omgerekend €1,35 (22.000 rupiah) kwijt! Alles wordt vers klaar gemaakt, zelfs de kroepoek wordt vers voor je gebakken. Dit restaurant heeft niet zoals alle andere restaurants een mooi interieur etc, maar wel écht goed Indonesisch eten. Zoals je op de afbeelding ziet hebben ze ook ‘Ueropean’ food, wij hebben dit niet geprobeerd en denken dat je het ook gewoon lekker bij Indonesisch moet houden! Dit is hun specialiteit.