FilipijnenReisverhalen

Het is bijna zo ver..

Het komt steeds dichterbij.  De reis van ons leven!

Het is bijna zo ver.. Baan opgezegd, huur opgezegd, tas al bijna ingepakt.. Het avontuur kan dan nu toch echt bijna gaan beginnen. Wij gaan op wereldreis! Voor onbepaalde tijd. 

Toen ik Noraly ongeveer 3 jaar geleden leerde kennen, tijdens een oud een nieuw feestje bij een vriend, zou ik twee weken later in mijn eentje op reis gaan. Wij hebben die avond alleen wat gepraat maar hadden elkaar wel op Facebook toegevoegd. Toen ik op reis was, zijn we langzaam steeds meer gaan chatten. Noraly deels uit interesse voor het reizen maar bij ons beiden vooral omdat we elkaar toch wel heel leuk bleken te vinden. De gehele 1,5 jaar dat ik op reis was hebben wij regelmatig gechat en af en toe zelfs geskyped. Toen ik terug kwam in Nederland en wij elkaar voor het eerst zagen was die klik alleen maar groter en zijn wij sindsdien samen gebleven!

Al vanaf het eerste moment samen hadden wij het regelmatig over reizen. Ik zou dolgraag weer gaan en Noraly wilde ook al heel lang heel graag op reis..

Ik in 2015 in de Filipijnen

Van ons beiden was en is onze intentie om te gaan reizen om even weg te gaan uit onze westerse cultuur en andere levenswijzen te ervaren. Het is niet dat wij thuis willen ontsnappen. We hebben het heel goed hier maar zijn er gewoon aan toe om samen nieuwe indrukken en ervaringen op te doen en voor een nog onbepaalde tijd te genieten van het moment en het niet te hoeven letten op tijd en afspraken.

In feite kunnen wij heel kort zeggen dat wij geen plannen hebben voor op reis en daarom ook alleen een enkele reis naar Manilla hebben geboekt. Tot op een zekere hoogte is dat ook wel zo. We hebben nog geen idee hoe lang wij weg zullen blijven, weten tot op heden nog niet welk land wij na de Filipijnen willen bezoeken en hebben op een paar leuke accommodaties na nog niks geboekt.

Noraly en ik liggen beiden gelukkig heel erg op dezelfde lijn qua wensen voor een verre reis. We willen allebei niet vooraf al alles vast leggen qua landen, steden of accommodaties. Het trekt ons allebei om dit enigszins open te houden en daar ter plekke pas keuzes te maken. Zo kunnen we echt in het moment leven en daar zo goed mogelijk van genieten!

Filipijnen 2015

Onlangs hebben wij wel al voor in de Filipijnen het een en ander geboekt. Toen ik zelf 2 jaar geleden in de Filipijnen was liep ik tegen het feit aan dat je met een maand de tijd (bij aankomst krijg je een on-arrival visum van een maand) niet veel kan zien zonder hier en daar een binnenlandse vlucht te nemen. Het was vrij prijzig om last minute vluchten te boeken en daarom heb ik veel met de boot gereisd. Hierdoor ben ik wel veel reistijd kwijt geraakt en dat willen wij dit keer voorkomen!

Wij hebben drie binnenlandse vluchten geboekt. Een vlucht uit Manilla naar Palawan, hier zullen we ongeveer 10 dagen blijven voordat we een vlucht naar Cebu nemen. Hier blijven we slechts twee dagen en vliegen daarna door naar Siargao. Hier zullen we de laatste 12 dagen blijven voordat we weer terug naar Manilla vliegen.

  • Manilla –> Puerto Princesa (op 4 november)
  • Puerto Princesa –> Cebu (op 17 november)
  • Cebu –> Siargao (op 19 november)
  • Siargao –> Manilla (op 1 december)

Op moment van schrijven zijn dit de enige plannen die wij hebben gemaakt. Binnenkort zullen wij nog wel een vlucht boeken uit de Filipijnen. Vooral ook omdat het verplicht is een bewijs te hebben dat je het land weer zult verlaten binnen een maand. Wij hebben het veel over Indonesië gehad en de kans is dan ook groot dat dat onze volgende bestemming zal worden!

Los van dat blijft alles voor ons nog een verrassing en zullen wij naarmate de tijd verstrekt verder kijken naar plekken die wij allebei graag willen zien. Vietnam, Cambodja, Laos en zelfs Nieuw Zeeland staan bij ons beiden op het lijstje, maar hoe, wanneer en of wij überhaupt deze landen zullen bezoeken is nog onbekend.

De tijd zal het leren en tot dan kijken wij vooral heel erg uit naar de Filipijnen en alles wat dat land ons zal gaan brengen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *