FilipijnenHotspots

Eilandhoppen Palawan

Palawan is één van de mooiste plekken op aarde. Om het eiland dan ook optimaal te ontdekken, kun je gaan eilandehoppen. Dit is de beste manier om de prachtige Filipijnse eilanden te ontdekken. Aangezien de Filipijnen uit ruim zevenduizend eilanden bestaat, waarvan er 1700 in Palawan, is het op heel veel plekken mogelijk om dit te doen. Vanuit elke bekende plaats op Palawan is het eenvoudig om een zogenaamde ‘bangka’ te vinden die je naar de prachtigste eilanden zal brengen.

Voor een boottour in groepsverband, betaal je zo’n 1200PHP (€20). Het is ook mogelijk om dit als prive boottour te doen, echter lopen de kosten dan wel wat hoger op. De boottour neemt een hele dag in beslag, je bent van ’s ochtends 09:00 uur tot ’s middags 16:30 uur onder de pannen.

Onze boottour in El Nido was geweldig! Onbewoonde eilanden, azuurblauwe zee en de witste stranden. Eigenlijk alles wat je op de gemiddelde ansichtkaart tegenkomt. Wij hadden gekozen voor de meest populaire tour, deze bestond uit: Seven Commando Beach, Small Lagoon, Shimizu island, Secret Lagoon en Big Lagoon. Tijdens de stops heb je de mogelijkheid om te snorkelen en/of te kajakken. Beiden zijn zeker aan te raden, omdat je de prachtige plekken dan nog beter kan ontdekken! Tijdens de boottour is vrijwel altijd de lunch inbegrepen en deze is zeker niet mis. Je vindt typische Filipijnse gerechten terug, zoals gebakken vis en vlees. Alles is super mooi opgemaakt en smaakt heerlijk!

Ook in Coron hebben we prachtige eilanden ontdekt. Coron ligt op 3,5 tot 6,5 uur varen van El Nido afhankelijk of je de slowboat of fastboat neemt. Ook hier is het geen enkel probleem om een tour te boeken, dit wordt op elke hoek van de straat aangeboden. Coron staat vooral bekend als duikerswalhalla omdat hier veel Japanse scheepswrakken in de oceaan liggen. Maar ook al ben je geen duiker, voor de snorkelaar en natuurliefhebber is hier ook meer dan genoeg te zien. Voor de meest populaire boottour betaal je hier ongeveer 900PHP (€15). Ook hier zat weer een geweldige lunch bij inbegrepen.

Heb je al een boottour in El Nido gedaan? Geen probleem, elke plek is weer anders en het eilandhoppen is gegarandeerd het mooiste wat je op het eiland Palawan gaat zien! De boottour in Coron bestond uit; Barracuda Lake, Reef Garden, Pass Island en Kayangan Lake. De laatste is ongeveer de bekendste plek in heel Coron, om bij het meer te komen moet je eerst 200 treden naar boven, om vervolgens nog 200 treden naar beneden te lopen.

Ben je enthousiast geworden om de Filipijnen te bezoeken en te gaan eilandhoppen? Vergeet dan niet deze dingen mee te nemen:

Waterschoenen (het koraal en de rotsen kunnen scherp zijn)
Drybag (deze houdt al je spullen droog en koop je op elke hoek van de straat)
– Contant geld (om aan boord nog een snorkelset te huren voor 150PHP (€2,5))
Onderwatercamera (om alle vissen en het koraal vast te leggen. Heb je geen onderwatercamera? Ook kun je overal waterdichte telefoonhoesjes kopen, zo maak je van jouw telefoon een onderwatercamera.)

One comment

  1. Oke ik kom er aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *