FilipijnenReistips

5 must do’s in Siargao

Als je naar de Filipijnen vliegt, is Siargao absoluut een eiland wat je niet mag overslaan! Dit eiland staat vooral bekend om zijn goede surfspots, maar ook voor niet-surfers is het heerlijk om hier te zijn. Het eiland is bedekt met talloze palmbomen, witte stranden en azuurblauwe zee. Nog geen 10 jaar geleden is dit eiland een toeristische trekpleister geworden. Voor die tijd bestond het eiland uit enkel zandwegen, natuur, geen elektriciteit en enkel een paar guesthouses. Ongetwijfeld was het toen ook al prachtig om het eiland te bezoeken, maar tegenwoordig is het wel een stuk gemakkelijker om naar het eiland te reizen. Eerder ging er slechts 1 vlucht per dag naar het eiland maar nu in 2017 zijn dat er al 4. Het eiland wordt met de dag populairder, maar is nog steeds alles behalve druk en heel erg laid-back. Siargao is naar onze mening het backpackers-walhalla van de Filipijnen! Kijk ook vooral niet naar de weersvoorspellingen, want deze kloppen van geen kant. Het regent hooguit een half uur, daarna is het weer droog en zonnig.

Wij benoemen de 5, in onze ogen, leukste dingen die je op Siargao gedaan moet hebben:

1 • Surfen of een surfles nemen op een van de vele surfspots

Siargao staat bekend als het ‘Surfing Capital’ van de Filipijnen. Zodra je met het vliegtuig op de enige landingsbaan die er is landt, hoor je de stewardess je zelfs welkom heten op ‘The surfing capital of the Philippines’. Dit is dan ook hetgeen wat het meeste toerisme op Siargao aantrekt. Je ziet dan ook veel motorbikes met een zijspan voor de surfboards. De bekendste, en voor beginners meest aantrekkelijke surfspot in Siargao is ‘Jacking Horse’. Dit is een lange en langzaam brekende golf die ongeveer 100 meter links van de bekendste spot ‘Cloud 9’ ligt.

Mocht je uitgekeken zijn op Jacking Horse, dan kan je altijd met een bootje naar een van de kleine eilandjes rondom Siargao om daar een golf te proberen. Je kunt ook per motorbike naar de surfspot ‘G1’, alleen de route er naar toe is al het bezoeken waard. Het verborgen strand ligt namelijk 5 minuten lopen door de jungle. Mocht je het aandurven, en ben je wat meer gevorderd, is er altijd nog de wereldbekende top golf ‘Cloud 9’. Het is wel aan te raden om de wekker vroeg te zetten. Tussen 05:30 en 07:30 uur is het ‘low-tide’, wat meestal resulteert in de beste golven!

2 • Heerlijk eten bij een van de vele leuke restaurants

Ben je uitgesurfd en toe aan een goede maaltijd? Dan ben je op Siargao aan het goede adres! Er zijn hier namelijk talloze restaurants te vinden, van Filipijnse Adobo tot aan Spaanse tapas. Wil je de 5 leukste restaurants van Siargao ontdekken? Lees dan dit blog.

3 • Verken het eiland op de motorbike

Siargao is een klein eiland, wat je op de motorbike in ongeveer 5 uur rond kunt gaan. Maar wil je ook nog tussendoor stoppen, maak er dan gewoon een dagtrip van. Er zijn op het eiland genoeg mooie dingen te verkennen zoals: Magpupungko Rock Pools. Dit is een door de zee gevormd bad wat alleen tijdens eb zichtbaar is. Wij zijn hier zelf helaas alleen met vloed geweest, dus we hebben de Rock Pools niet met eigen ogen kunnen zien. Bovenin het puntje van Siargao kom je de Tak Tak Falls tegen. Hier betaal je net als bij vrijwel alle andere bezienswaardigheden een kleine entrance fee. Maar wat vooral het mooist is aan de tocht zijn de duizenden palmbomen die je onderweg tegenkomt en de verwelkomende Filipijnse inwoners die je langs de weg begroeten. De wegen zijn tegenwoordig vrijwel allemaal geasfalteerd wat de rit een stuk comfortabeler maakt!

4 • Geniet op één van de vele idyllische stranden

In tegenstelling tot de bekende plaatsen El Nido en Coron op het eiland Palawan, heeft Siargao enorm veel prachtige witte zandstranden. Om er te komen kun je door elke willekeurige beachbar naar het strand lopen. Op de map staat het niet als strand aangegeven, omdat tijdens vloed de stranden vrijwel compleet verdwijnen. Houd hier dus wel rekening mee! De stranden zijn hagelwit en de zee is azuurblauw en super helder. Ook is het fijn dat je een lang stuk de zee in kunt lopen zonder dat het al te diep wordt. Door de palmbomen kun je een lekker plekje in de schaduw vinden. Heb je een hangmat? Neem deze dan vooral mee. De palmbomen bieden daarvoor de perfecte basis en zo kun je het eilandleven zo ontspannen mogelijk ervaren!

5 • Bekijk de zonsondergang in de haven van General Luna

In de haven van General Luna, waar het door de markt altijd levendig is, kun je een prachtige zonsondergang bekijken. In de Filipijnen wordt het in november vrij vroeg donker, namelijk al rond 17:00 uur. Wanneer de zon langzaam ondergaat en de vissersboten terugkeren in de haven, kan je zeker een uur genieten van een lucht die telkens van kleur verandert.
Met de vissersboten en de geluiden van de markt op de achtergrond, is dit een mooi en ontspannen moment van je drukke dag surfen of eiland verkennen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *